Sufinansiranje programa ili mera APZ iz budžeta

Bez autora
Mar 22 2010

U skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2010. godinu, programi ili mere APZ koji se sufinansiraju raspisan je konkurs za subvencije za samozapošljavanje i za subvencije poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima. Pravo na podnošenje zahteva ima teritorijalna autonomija, odnosno jedinica lokalne samouprave koja je formirala lokalno savet za zapošljavanje, koja je donela lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2010. godinu, koja je obezbedila više od polovine potrebnih sredstava za finansiranje određenog programa ili mera APZ i koja je uskladila programe ili mere APZ sa prioritetima i ciljevima lokalnog ekonomskog razvoja i lokalnog tržišta rada. Prioritet pri sufinansiranju programa ili mera APZ imaju nerazvijene opštine, a zahtev za sufinansiranje može se odobriti i kada je obezbeđeno manje od polovine potrebnih sredstava za podsticanje zapošljavanja. Neophodna dokumentacija obuhvata popunjen zahtev - obrazac, odluku o formiranju lokalnog saveta, lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2010. godinu, izvod iz budžeta lokalne samouprave sa kojeg se vidi da su opredeljena sredstva za podsticanje zapošljavanja. Rok za podnošenje zahteva je do 27. maja 2010. godine.

Sufinansiranje programa ili mera APZ iz budžetaU skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2010. godinu, programi ili mere APZ koji se sufinansiraju raspisan je konkurs za subvencije za samozapošljavanje i za subvencije poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima.

Pravo na podnošenje zahteva ima teritorijalna autonomija, odnosno jedinica lokalne samouprave koja je formirala lokalno savet za zapošljavanje, koja je donela lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2010. godinu, koja je obezbedila više od polovine potrebnih sredstava za finansiranje određenog programa ili mera APZ i koja je uskladila programe ili mere APZ sa prioritetima i ciljevima lokalnog ekonomskog razvoja i lokalnog tržišta rada.

Prioritet pri sufinansiranju programa ili mera APZ imaju nerazvijene opštine, a zahtev za sufinansiranje  može se odobriti i kada je obezbeđeno manje od polovine potrebnih sredstava za podsticanje zapošljavanja.

Neophodna dokumentacija obuhvata popunjen zahtev - obrazac, odluku o formiranju lokalnog saveta, lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2010. godinu, izvod iz budžeta lokalne samouprave sa kojeg se vidi da su opredeljena sredstva za podsticanje zapošljavanja.

Rok za podnošenje zahteva je do 27. maja 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik